Archive for the ‘PERCUMA’ Category

Edit Gambar Online

Sunday, November 29th, 2009

cuba test try la  ye!kalau nak lagi advance kita kena bayar(Premium member) saya guna yg free je.10

untitled2

ikut je arahannya….

Cup Cake Simple

Sunday, September 27th, 2009

DSC01469

Ini cup Cake buatan sendiri71,tak secantik di kedai-kedai kek tapi boleh ler untuk di makan,yang penting hubby dan anak-anak kata ermmmm sedapnya mummy…..anak-anak saudara pun suka makan siap bawa balik ke Kedah5..Ini Cup Cake sesi pertama hari raya ke 3! lagi satu jenis rosak ler pulak gambonya!…40

DSC01472

DSC01473

Cup Cake sesi kedua…dihari raya ke 510

Tak pandai nak hias-hias tapi boleh ler ye!janji boleh makan..Yang ini pula anak-anak saudara(anak adik bungsu hubby) bawa balik ke kuala kangsar69

Diri Anda ke Kartun

Wednesday, September 9th, 2009

untitled

Jom kita ubah diri kita menjadi kartun…ini saya ler…he he he…Klik je kat gambo tu nanti dibawanya anda terus ke Laman Webnya..aaa boleh ler klik klik klik main dengan ubah suai diri kita mengikut citarasa kita sendiri

Pizza Sis Lea

Monday, September 7th, 2009

DSC01350

Bahan utk Doh :-

  • 1 kg tepung gandum
  • 1 s/b minyak zaitun
  • 11g mauripan (yis)
  • 2 cawan air – suam2
  • 1 sudu teh pelembut roti(jika suka)
  • garam
  •  Topping nya yang di atas tu ikut suka kita nak letak apa?

    Ini bahan-bahan yang saya letak diatasnya:

    Sosej dipotong kecil-kecil,

    Udang dibuang kulit

    sotong dipotong-potong,

    isi ketam yang panjang-panjang

    nenas dalam tin juga dipotong

    Daging /ayam kisar (Ramly)

    Cendawan butang dihiris nipis-nipis

    CARA-CARANYA….

    * Masuk semua bahan uli sampai lembut,kalau nak uli guna tangan penat la sikit..berpeluh la juga..

    * Dah lembut tutup jap dengan kain lembab biar bagi doh roti mengembang,dah mengembang uli lagi sekali buang angin-angin…pastu boleh leh canai agak-agak jangan terlalu nipis jangan terlalu tebal sangat..yang sedang sedang je..

    *Letak ler bahan-bahan mentah tadi dan tabur ler keju segala jenis keju,lagi banyak keju lagi bertali piza kita bila nak angkat masukkan dalam pinggang untuk di ngapppppp…

    Sos Pizza dan keju saya guna seperti dalam gambo ini

    DSC01401

    113SELAMAT MENCUBA…

    DOH PIZZA ADA YANG DAH SIAP DIJUAL DIPASARAYA TAPI KURENG LEMBUT SIKIT LER…TAPI BAGI YANG NAK SENANG BELI JE DOH PIZZA YANG DAH SIAP..HIAS ATAS DENGAN BAHAN-BAHAN PASTU BAKAR JE…SENANGG

     

     

    Jom baca Quran Online

    Thursday, August 27th, 2009

    Salam!Dah 6 hari kita berpuasakan!Dibulan-bulan Puasa yang mulia ini apa kata Jom kita membaca Quran secara online…skrg pun dah ada mobile quran..kita boleh membaca quran dimana-mana sahaja!Saya dah beli pun mobile Quran..Benda yang baik dan mendatangkan faedah pada kita jangan tak beli pula..3

    Di internet juga ada bermacam-macam web yang membolehkan kita membaca quran online!salah satunya disini On9 Holy Quran

    untitled3

    untitled2

    untitled1

    Jadi Meh ler kita sama-sama membaca Quran!sambil-sambil lepak kat chat room boleh baca Quran!Boleh ajak kawan-kawan pakat-pakat baca Online Quran..6

     

    SEMOGA KITA SEMUA DIRAHMATI ALLAH !AMINNN63

    Seronoknya Berpuasa!

    Tuesday, August 25th, 2009

    Salam!seronoknya bulan Ramadhan yang di nantikan telah tiba…. Selamat berpuasa untuk semua umat islam dan juga saudara – saudara baru kita yang baru memeluk agama islam,marilah kita sama-sama berpuasa dengan seiklas hati. 6bagi kaum hawa kami diberi cuti dalam sebulan kami cuti 1 minggu..itulah keistimewaan kaum hawa5.Tetapi kaum adam no no no cuti71…wajib puasa penuh dalam sebulan..puasa jangan tak puasa..30jangan buat-buat lupa pula ye…10

    2332773lyhqhvtboz

    Resepi Puding starwberry Sis Lea

    (more…)

    My Timah

    Wednesday, August 19th, 2009

    My Timah(Estima)Sebelum lekat stiker MEOG P8090082

    tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa my Timah dah siap pasang Logo

    MEOG..cantik kan! yg best huruf E warnanya  meeeraahhhh  

    1837655i3kyn07pwg 15082009199 [iPod Video]

     

    KEMBAR MEOG32_002 (more…)

    Minggu Cuti Masak!!!

    Friday, August 7th, 2009

    Salam!dah dekat 3 minggu dapur saya tak berasap!maknanya tak masak ler71bukan tak nak masak tapi sebab my hubby tak sihat..my hubby kena KAYAP kalau cina panggil ULAR20….kayapnya dikepala…40ya allah seksanya my hubby hanya allah je yang tau ..kesian sungguh my hubby…tak boleh tido…habis sebelah kepala dia sakit.. sakitnya macamana hanya allah dan my hubby je yang tau…org selalu jadi kayap di badan tapi my hubby jadi di kepala40..dah dekat 2 minggu kayap menjalar dikepala baru dapat tau..berterima kasih padamu ya allah kerana panjangkan usia suamiku dan saya berterima kasih pada Bob(sub kont my hubby),Bob yang nampak kayap dikepala my hubby…ekor kayap(ular)dan kepalanya dah nak sampai..kata abg E(abg kandung saya yang merawat my hubby )lagi 2 inci nak bertemu ekor dan kepalanya..kalau lambat sikit je..entah ler apa akan jadi.. (more…)

    Make Your Own Movie Online!

    Tuesday, July 28th, 2009

    Create and email your own short animations online from already made characters and scenes

    untitled

    Free software lagi

    Monday, July 6th, 2009

    Ada lagi perisian percuma untuk kawan-kawan yang ada dalam simpanan saya!Kalau suke download dan cuba kalau tak suke tak pe,saya sekadar berkongsi apa yang saya ada… 

    sequence

      Berbagai software Percuma boleh didownload disini!!

    (more…)

    Photobucket
    Kek & Kelas Kek

    Ribuan Terima Kasih Dari Sis. Sokongan anda amat dihargai! Terima Kasih!Sila datang lagi!!
    MY FAMILY
    my family
    Jom Baca Quran
    MY SIFU
    +6
    Hulurkan Bantuan!
    DI DUNIA INI,APA YANG KITA BERI MEMBUAT KITA JADI KAYA BUKAN APA YANG KITA TERIMA,JADI MARI KITA SAMA-SAMA HULURKAN TANGAN BERIKAN BANTUAN PADA FAKIR-FAKIR MISKIN*

    rumah anak yatim


    Orang alim kata, barangsiapa membantu di Jalan Allah (tolong anak-anak yatim misalnya), insyaallah Allah SWT akan membantu dan mengurniakan rezeki kepadanya daripada sumber yang tak pernah disangka-sangka. Percayalah...