Archive for the ‘Aktiviti’ Category

Malaysia 4×4 Jamboree Sepang

Wednesday, November 24th, 2010

4×4 hubby saya
suasana malam sebelum tido,sembang-sembang santai-santai

OffRoad 4×4

Friday, April 2nd, 2010

Ini hobi hubby saya,offroad diwaktu masa terluang…dah balik ya allah 4x4nya penuh dengan tanah merah dan 3 maid saya tengah kerjakan lumpur-lumpur yang melekat di 4×4 hubby

Kebabom Lagi

Tuesday, November 3rd, 2009

P5100110 [iPod Video]

Ling bergaya belakang 4×4 hubby sebelum diangkat

P5100112 [iPod Video]

team yang bagus,bekerjasama angkat kereta hubby

10.5.09 (Sempena Hari Ibu)yang lepas saya ikut hubby offroad di  Perkampungan Orang Asli Gunung Paku Cameron Highland…Masa nak turun  kebabommmm kete hubby saya pun tergolek sama ler,merangkak keluar kete melalui cermin depan1……Baru-baru ni pula 30 & 31hb.10.09 hubby offroad ikut gang 4×4 Tapah dan hubby bawa 2 anak kami(yang sulung dan No 3 biasa ler anak kami semua lelaki,pantang dengar ayah mrk nak offroad mesti mrk nak ikut105)…Lupa ler Hutan mane..keta hubby kebabomm lagi40

31-10-09_1529 [iPod Video]

kebabommmm tayar masuk Lubang besar,skrg ketenya dalam wad ler..Biasa ler tu lepas je offroad,keta hubby dan gang 4x4nya mesti masuk Wad nak betulkan balik kete mrk…Ini ler hobi my hubby…Dia suka advanture…bagi yang minat macam mrk ni..setakat jatuh2 macam ni perkara biasa bagi mrk. sapa yang berminat nak sertai my hubby masuk hutan boleh email ke sally_lea71[at]yahoo dot com syaratnya mesti ada 4×4 ye!1

Tip diet yang berkesan

Monday, October 19th, 2009

 1.Amalkan makan malam sebelum jam 7.00 mlm.Elakkan mengambil makanan yang berat kerana kadar metabolisme yang rendah pada waktu malam akan menyebabkan makanan disimpan sabagai lemak!excersice Pictures, Images and Photos

2.Jangan mudah terpedaya iklan-iklan merampingkan badan atau produk-produk. Pil kurus.Kebanyakannya indah khabar dari rupa,Duit habis,badan tetap juga naik.

 3.Turun 1kg sebulan secara tetap adalah lebih baik daripada turun berat badan secara mendadak.Ini boleh mengganggu kesihatan dan kemungkinan berat badan boleh mengganggu kesihatan dan mungkin berat badan anda naik secara mendadak.

 4.Rajikan diri melakukan senaman seperti sit up,Jika mampu,berkunjunglah ke gim berdekatan,Senaman membentuk otot yang sihat dapat membakar lemak!
 5.Positifkan diri.Buatlah target badan yang realistik dan perancangan yang sesuai.Jangan memaksa diri mencapai perkara tang tidak logic dalam masa yang singkat.

 6.Jangan asyik menimbang berat badan.Anda akan kecewa jika masih tiada perubahan.Cara paling fleksible ialah menimbang berat badan tidak melebihi sekali dalam seminggu!

 7.Beri penghargaan untuk diri sendiri.Beri ganjaran pada diri sendiri jika matlamat tercapai.Contohnya,makan satu bar coklat yang sedap.Jangan risau…sesekali tidak mengapa!

Ermmmmm masalah proplemnya kebanyakan orang malas nak bersenam la termasuk lah dengan saya sekali!10

warna warni coklat

Friday, October 2nd, 2009

Coklat….budak-budak suka dengan coklat..tanya ler kanak-kanak mana pun mereka mesti suka coklat…aaaaaaa ini coklat yang saya hasilkan sendiri,warna-warni71……

DSC01524

DSC01657

 

(more…)

Dah Raya Pun

Thursday, September 24th, 2009

raya0909

Salam!hari ni hari raya ke 5.. pada hari raya pertama(20/09/09)sesudah solat Aidilfitri saya dan anak-anak bertolak ke Kg saya(Sungai Petani)sampai ke S/P terus ke Pusara Kedua Ibubapa saya,dah selesai ke pusara aruah mak dan abah,kali ini kami semua berkumpul dirumah abang kembar saya(Abg Din) di Kedah.. abang saya juga dengan murah hati meraikan ulang tahun anak  ke 4 saya(Awie)yang ke 8 tahun!Tarikh sebenarnya ulang tahun Awie pada hari raya ke 2(Isnin 21/9/09)tapi kami adakan awal sehari..nanti saya dah balik Ipoh saya tak sempat nak raikannya..seronok tgk anak2 saudara sekali sekala berjumpa.. (more…)

100% Buatan Tangan

Saturday, August 29th, 2009

Saya ni suka jenis yg macam-macam ni…kalau sape2 sebelah suami atau sebelah saya kawin memang 100% saya gubah untuk mereka..free je tak de caj ape-ape…minat1barang mereka punya saya tolong gubahkan je..kalau mereka upah orang gubah hantaran ikut pada orang yang gubah ler berapa harganya…saya tak tau berapa harga sebab saya gubah untuk saudara mara je…free je… ini saya ada buat gubahan dari sabun mandi tapi ini tempahan dari orang71 cantik tak?saja boring-boring nak habiskan masa terluang ambil ler tempahan..saja suka-suka…Anak-anak teruna saya pun tolong saya juga..mereka pantang tengok mummy mereka buat ape-ape mrk pun sibuk nak tolong..

boleh  dijadikan hiasan di bilik tidur, bilik mandi, ruang tamu atau diamana saja, supaya persekitaran menjadi lebih harum.Tapi jangan terdedah pada panas..rosak lerrrr…dalam kereta tak boleh…!5

Jom baca Quran Online

Thursday, August 27th, 2009

Salam!Dah 6 hari kita berpuasakan!Dibulan-bulan Puasa yang mulia ini apa kata Jom kita membaca Quran secara online…skrg pun dah ada mobile quran..kita boleh membaca quran dimana-mana sahaja!Saya dah beli pun mobile Quran..Benda yang baik dan mendatangkan faedah pada kita jangan tak beli pula..3

Di internet juga ada bermacam-macam web yang membolehkan kita membaca quran online!salah satunya disini On9 Holy Quran

untitled3

untitled2

untitled1

Jadi Meh ler kita sama-sama membaca Quran!sambil-sambil lepak kat chat room boleh baca Quran!Boleh ajak kawan-kawan pakat-pakat baca Online Quran..6

 

SEMOGA KITA SEMUA DIRAHMATI ALLAH !AMINNN63

My Timah

Wednesday, August 19th, 2009

My Timah(Estima)Sebelum lekat stiker MEOG P8090082

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa my Timah dah siap pasang Logo

MEOG..cantik kan! yg best huruf E warnanya  meeeraahhhh  

1837655i3kyn07pwg 15082009199 [iPod Video]

 

KEMBAR MEOG32_002 (more…)

Conteng-conteng muka

Thursday, August 13th, 2009

Sape minat conteng menconteng muka!59saya tak suke conteng-menconteng muka..tapi saya suke tgk org yang pandai conteng-menconteng muka…cantik kan?Pandai mereka ye!Kita dianugerah ilahi kepandaian masing-masing…syukur alhamdulillah..

arabic_redglow_eye1 [iPod Video]gold_eye1 [iPod Video]

 saya ada set make up yang digunakan oleh empunya mata-mata ini..saya baru je beli dari Internet..Dah lama saya cari make up set lebih kurang macam ini ler..ramai kawan-kawan saya yang jadi mak andam kedekut sangat nak bagi tau dimana mereka beli set make up mereka..entah apa yang mereka takut pun tak tau40…saya bukannya mak andam.. saya cuma nak beli buat koleksi je…71saya banyak lipstik,topi,kasut,baju dan payung,ini memang hobi saya suke  beli je bukan guna pun..saja seronok kumpul, Ada yang murah dan ada yang mahal dan ada juga pemberian kawan-kawan yang tau minat saya…..10q kawan-kawan ku…6dan ini ler set make up yang saya baru beli dari Blog Sahabat Di Alam maya!32_002DSC01277

NAJWA CONFIRM SIS TAK GUNA SET MAKE UP NI,SIS CUMA NAK TAMBAH KOLEKSI SIS JE71

DSC01277-300x268

 

Photobucket
Kek & Kelas Kek

Ribuan Terima Kasih Dari Sis. Sokongan anda amat dihargai! Terima Kasih!Sila datang lagi!!
MY FAMILY
my family
Jom Baca Quran
MY SIFU
+6
Hulurkan Bantuan!
DI DUNIA INI,APA YANG KITA BERI MEMBUAT KITA JADI KAYA BUKAN APA YANG KITA TERIMA,JADI MARI KITA SAMA-SAMA HULURKAN TANGAN BERIKAN BANTUAN PADA FAKIR-FAKIR MISKIN*

rumah anak yatim


Orang alim kata, barangsiapa membantu di Jalan Allah (tolong anak-anak yatim misalnya), insyaallah Allah SWT akan membantu dan mengurniakan rezeki kepadanya daripada sumber yang tak pernah disangka-sangka. Percayalah...