Posts Tagged ‘doa-doa’

Hayati Ramadhan secara berkualiti

Friday, September 4th, 2009

bismillah

Bagi memuliakan dan menghormati Ramadhan,marilah kita mencontohi amalan nabi s.a.w  dan para sahabat supaya ibadah-ibadah kita di sepanjang Ramadhan dapat membina jati diri yang cemerlang lagi diredhai allah Taala.Kita perlu memuliakan Ramadhan dengan acara-acara yang disukai lagi diredhai Allah.

 Antara amalan-amalan yang perlu diutamakan pada Ramadhan ialah (more…)

Jom baca Quran Online

Thursday, August 27th, 2009

Salam!Dah 6 hari kita berpuasakan!Dibulan-bulan Puasa yang mulia ini apa kata Jom kita membaca Quran secara online…skrg pun dah ada mobile quran..kita boleh membaca quran dimana-mana sahaja!Saya dah beli pun mobile Quran..Benda yang baik dan mendatangkan faedah pada kita jangan tak beli pula..3

Di internet juga ada bermacam-macam web yang membolehkan kita membaca quran online!salah satunya disini On9 Holy Quran

untitled3

untitled2

untitled1

Jadi Meh ler kita sama-sama membaca Quran!sambil-sambil lepak kat chat room boleh baca Quran!Boleh ajak kawan-kawan pakat-pakat baca Online Quran..6

 

SEMOGA KITA SEMUA DIRAHMATI ALLAH !AMINNN63

Welcome Ramadhan!

Wednesday, August 19th, 2009

Marhaban_yaa_Ramadhan_by_adipatijulyeaaaaaaa!Bulan Ramadhan Tiba lagi…69best puasa datang lagi.aaa jangan korang tak puasa pula..setahun hanya sebulan je puasa..anak-anak saya yang umur 7 tahun pun boleh puasa sebulan penuh inikan kita yang dah besor panjang tak kan tak boleh puasa…tak lama sebulan je!!!!!!!6bukannya tak makan langsung..kita bersahur dan makan diwaktu berbuka….raya bukan main lagi tapi puasa tak nak ape ke halnya.. (more…)

Khasiat Ayat Kursi

Thursday, July 9th, 2009

 [Allah! There is no god but He, the Living, the Self-subsisting, Eternal. No slumber can seize Him nor sleep. His are all things in the heavens and on earth. Who is there can intercede in His presence except as He permitteth? He knoweth what (appeareth to His creatures as) Before or After or Behind them. Nor shall they compass aught of His knowledge except as He willeth. His Throne doth extend over the heavens and the earth, and He feeleth no fatigue in guarding and preserving them for He is the Most High, the Supreme (in glory).] (more…)

Rahsia BISMILLAH 21 kali

Thursday, July 9th, 2009

Amat mudah untuk diamalkan. Hanya memakan masa selama satu atau dua minit sehaja, namun  anda akan mengalami kesan yang menakjubkan. Amalan in dilakukan semasa mahu tidor pada waktu malam. Cara amalannya seperti berikut: (more…)

Photobucket
Kek & Kelas Kek

Ribuan Terima Kasih Dari Sis. Sokongan anda amat dihargai! Terima Kasih!Sila datang lagi!!
MY FAMILY
my family
Jom Baca Quran
MY SIFU
+6
Hulurkan Bantuan!
DI DUNIA INI,APA YANG KITA BERI MEMBUAT KITA JADI KAYA BUKAN APA YANG KITA TERIMA,JADI MARI KITA SAMA-SAMA HULURKAN TANGAN BERIKAN BANTUAN PADA FAKIR-FAKIR MISKIN*

rumah anak yatim


Orang alim kata, barangsiapa membantu di Jalan Allah (tolong anak-anak yatim misalnya), insyaallah Allah SWT akan membantu dan mengurniakan rezeki kepadanya daripada sumber yang tak pernah disangka-sangka. Percayalah...