Posts Tagged ‘kerjatangan’

TEMPAHAN KEK AGUNG @ SULTAN KEDAH KALI KEDUA

Tuesday, January 17th, 2012

MUDAH2AN TAHUN2 AKAN DTG DAPAT TEMPAHAN KEK DIRAJA LAGI..

HUBBY BAHAGIANNYA AIR BRUSH……

TERIMA KASIH SHIMA.AMY & ZA BANTU SIS SIAPKAN KEK

tahun kedua dapat tempahan untuk kek Agung @ Sultan Kedah

Alhamdulillahhh..

Kelas Cup Cake

Sunday, May 2nd, 2010

RAIKAN HARI-HARI ISTIMEWA INSAN TERSAYANG DENGAN KEK DARI HASIL TANGAN ANDA SENDIRI PASTI MEREKA BANGGA DENGAN ANDA.

Kelas yang diadakan seperti dibawah …

BASIC CUP CAKE (Buttercream & Fondant)- RM:120.00

STEAM BUTTERCREAM  SETINGKAT- RM:150.00

BARBIE CAKE BUTTERCREAM – RM: 150

EDIBLE IMAGE CAKE/BUTTERCREAM CAKE – RM:150.00

BUTTERCREAM 2 TINGKAT (TIANG /STACK)- RM: 250.00

STEAM BUTTERCREAM  2 TINGKAT- RM:250.00

KARTUN ART DECO  – RM:150.00

KEK CUTE TEADY BEAR – RM:150

MODUL- MODUL FONDANT AKAN UPDATE KEMUDIAN

KEK KEBAYA

KEK BANTAL

KEK BAG TANGAN

KEK FONDANT SETINGKAT

KEK FONDANT 2 TINGKAT

Klik sini untuk lebih detail

Cup Cake Simple

Sunday, September 27th, 2009

DSC01469

Ini cup Cake buatan sendiri71,tak secantik di kedai-kedai kek tapi boleh ler untuk di makan,yang penting hubby dan anak-anak kata ermmmm sedapnya mummy…..anak-anak saudara pun suka makan siap bawa balik ke Kedah5..Ini Cup Cake sesi pertama hari raya ke 3! lagi satu jenis rosak ler pulak gambonya!…40

DSC01472

DSC01473

Cup Cake sesi kedua…dihari raya ke 510

Tak pandai nak hias-hias tapi boleh ler ye!janji boleh makan..Yang ini pula anak-anak saudara(anak adik bungsu hubby) bawa balik ke kuala kangsar69

Duit Raya Untuk Semua

Monday, September 14th, 2009

kad-raya-6

 

69Selamat Hari Raya 69untuk semua sahabat – sahabat alam maya

Ambil Sis ada sediakan duit raya untuk semua…cepat beratur..

WebsiteBanner_A

dan ni ada sikit coklat ketupat untuk adik-adik,Sis buat sendiri tau coklat ni..

DSC01428

 

Pizza Sis Lea

Monday, September 7th, 2009

DSC01350

Bahan utk Doh :-

  • 1 kg tepung gandum
  • 1 s/b minyak zaitun
  • 11g mauripan (yis)
  • 2 cawan air – suam2
  • 1 sudu teh pelembut roti(jika suka)
  • garam
  •  Topping nya yang di atas tu ikut suka kita nak letak apa?

    Ini bahan-bahan yang saya letak diatasnya:

    Sosej dipotong kecil-kecil,

    Udang dibuang kulit

    sotong dipotong-potong,

    isi ketam yang panjang-panjang

    nenas dalam tin juga dipotong

    Daging /ayam kisar (Ramly)

    Cendawan butang dihiris nipis-nipis

    CARA-CARANYA….

    * Masuk semua bahan uli sampai lembut,kalau nak uli guna tangan penat la sikit..berpeluh la juga..

    * Dah lembut tutup jap dengan kain lembab biar bagi doh roti mengembang,dah mengembang uli lagi sekali buang angin-angin…pastu boleh leh canai agak-agak jangan terlalu nipis jangan terlalu tebal sangat..yang sedang sedang je..

    *Letak ler bahan-bahan mentah tadi dan tabur ler keju segala jenis keju,lagi banyak keju lagi bertali piza kita bila nak angkat masukkan dalam pinggang untuk di ngapppppp…

    Sos Pizza dan keju saya guna seperti dalam gambo ini

    DSC01401

    113SELAMAT MENCUBA…

    DOH PIZZA ADA YANG DAH SIAP DIJUAL DIPASARAYA TAPI KURENG LEMBUT SIKIT LER…TAPI BAGI YANG NAK SENANG BELI JE DOH PIZZA YANG DAH SIAP..HIAS ATAS DENGAN BAHAN-BAHAN PASTU BAKAR JE…SENANGG

     

     

    100% Buatan Tangan

    Saturday, August 29th, 2009

    Saya ni suka jenis yg macam-macam ni…kalau sape2 sebelah suami atau sebelah saya kawin memang 100% saya gubah untuk mereka..free je tak de caj ape-ape…minat1barang mereka punya saya tolong gubahkan je..kalau mereka upah orang gubah hantaran ikut pada orang yang gubah ler berapa harganya…saya tak tau berapa harga sebab saya gubah untuk saudara mara je…free je… ini saya ada buat gubahan dari sabun mandi tapi ini tempahan dari orang71 cantik tak?saja boring-boring nak habiskan masa terluang ambil ler tempahan..saja suka-suka…Anak-anak teruna saya pun tolong saya juga..mereka pantang tengok mummy mereka buat ape-ape mrk pun sibuk nak tolong..

    boleh  dijadikan hiasan di bilik tidur, bilik mandi, ruang tamu atau diamana saja, supaya persekitaran menjadi lebih harum.Tapi jangan terdedah pada panas..rosak lerrrr…dalam kereta tak boleh…!5

    Seronoknya Berpuasa!

    Tuesday, August 25th, 2009

    Salam!seronoknya bulan Ramadhan yang di nantikan telah tiba…. Selamat berpuasa untuk semua umat islam dan juga saudara – saudara baru kita yang baru memeluk agama islam,marilah kita sama-sama berpuasa dengan seiklas hati. 6bagi kaum hawa kami diberi cuti dalam sebulan kami cuti 1 minggu..itulah keistimewaan kaum hawa5.Tetapi kaum adam no no no cuti71…wajib puasa penuh dalam sebulan..puasa jangan tak puasa..30jangan buat-buat lupa pula ye…10

    2332773lyhqhvtboz

    Resepi Puding starwberry Sis Lea

    (more…)

    Photobucket
    Kek & Kelas Kek

    Ribuan Terima Kasih Dari Sis. Sokongan anda amat dihargai! Terima Kasih!Sila datang lagi!!
    MY FAMILY
    my family
    Jom Baca Quran
    MY SIFU
    +6
    Hulurkan Bantuan!
    DI DUNIA INI,APA YANG KITA BERI MEMBUAT KITA JADI KAYA BUKAN APA YANG KITA TERIMA,JADI MARI KITA SAMA-SAMA HULURKAN TANGAN BERIKAN BANTUAN PADA FAKIR-FAKIR MISKIN*

    rumah anak yatim


    Orang alim kata, barangsiapa membantu di Jalan Allah (tolong anak-anak yatim misalnya), insyaallah Allah SWT akan membantu dan mengurniakan rezeki kepadanya daripada sumber yang tak pernah disangka-sangka. Percayalah...