Photobucket

lia



Kawan2 semua ...sis sebagai wakil Buttercup Malaysia nk bgtau sikit pasal Buttercup utk pengguna Buttercup......utk dptkan kek anda yg lembab...gunalah Buttercup dalam tin @Tong..utk biskut boleh guna buttercup ketul dn tong bkn Tin...yg dlam tin tak sesuai utk biskut sbb masin...tp sesuai utk kek dn masak2 memasak..Buttercup ketul tak sesuai utk kek..sbb kek anda akn kering berderai bila kita potong...sekian sikit maklumat dr sis salah seorg DUTA Buttercup Malysia.
Categories
Instagram




SUDI-SUDI LER SINGGAH



Archive for February, 2010

kek fondant lagi

Saturday, February 27th, 2010

Tema Unggu…sis tak tau sape tuan punya kek ni sbb kawan sis yang order untuk pengantin..

fondant yang simple

Friday, February 26th, 2010

Kek fondant yang simple…tapi jenuh juga nak buat. dah selamat dihantar ke Taiping…

Cup Cake & kek Besday

Saturday, February 20th, 2010

3 Kotak CC ini order dari cikgu Ismail untuk

b’day anak ppuannya yang sulung, Terima kasih cikgu Ismail.

Ini Oder dari kawan anak sis Amirul namanya, untuk ayah dan emaknya menyambut besday, hari lahir mak & ayahnya cuma selang sehari saja.

Ini Order dari staff sis (Azman) untuk isteri tercintanya .. isterinya skrg dalam wad bersalin, mrk berdua menanti orang baru dalam keluarga mereka.Ini anak sulung mereka.Moga selamat semuanya .. aminnnnn

Tercapai Hajat

Tuesday, February 16th, 2010

 Akhirnya sis tercapai juga hajat nak belajar kek kawin dgn sifu sis Lea Oven alhamdulillah..Kelas ini sepatutnya sis join akhir tahun lepas tapi sifu demam la pulak..jadi kelas tunda.lepas tu sis pulak tak dapat nak ganti kelas sbbnya macam-macam masalah proplem sis ada..tapi alhamdulillah sampailah pada 14hb.2.10 sis dapat juga sis ke kelas kek kawin…tengok pic diatas dan dibawah inilah hasilnya yang sis dapat dari kelas Lea Oven kemas dan cantik hasil dari tunjuk ajarnya,memang tip top berguru dengan Lea Oven …Kelas ni special tau sis seorg je…sis dari Ipoh pukul 5.30 pagi..kat highway 2 kali berhenti tido..mengatuk ler..mata dah …sampai dalam jam 9.30am…

Jam kat laptop sis ni dah 2.14am….jadi sis nak tido…ada lagi pic yang belum di upload….esok lusa  la sambung….selamat pagi….

Berbagai cup cake

Tuesday, February 16th, 2010

 Ini order dari Maya tema Valentine…

 Ini juga order dari maya,katanya untuk dibagi pada budak-budak..

Terima kasih Maya

Cup Cake Simple & edible

Sunday, February 7th, 2010

CC ini order dari kawan anak sis(Raudah)untuk ayahnya yang menyambut ulang tahun tapi sis tak tau yang keberapa tahun ayah di Raidah ni…Anak yang baik!

Ini muffin blueberry sis buatkan khas untuk Pn.Maizura(Cikgu anak sis yang No 2 semasa anak sis KBSR 2)Pn.Maizura kalau ada apa2 hal berkaitan anak sis cepat2 dia call sis.. Terima kasih Pn.Maizura

 Ini untuk cikgu ismail,guru muzik anak -anak sis!

Ini pula untuk guru besar anak-anak sis yang bersekolah rendah!

 

Muffin coklat chip & blueberry  untuk exspo di Manjung,saja sis tumpang gerai kawan..kawan sis yang tolong jualkan!

Berbagai kek

Sunday, February 7th, 2010

Salam sayang untuk semua!sis baru balik dari KL,sis ke tempat Min backingprojeck,sis berguru lagi! bukannya tak tau deco-deco kek dan sis juga bukanlah pandai sangat tapi sis nak memantapkan lagi tangan dan menambah ilmu tu pasal sis berguru lagi..tak rugi kita berguru,lain sifu lain ilmu dan lain cara deco kek,jadi inilah kek dan CC yang sis deco dari kelas sifu Min.Terima kasih Min nasi Goreng kampung memang sedappppppp! maaf sis mohon menyusahkan Min ke Tesco tunggu sis..maaf banyak2.. Cup Cake dah dikorbankan leh anak2 sis dan kek yang besor tu sis bagi pada adik ipar sis(Ikin)tanda terima kasih sis pada Ikin kerana sehari dia jaga anak-anak sis!Terima Kasih Ikin….
 

Kek ini sis buat khas untuk anak saudara sis yg menyambut ulang tahun kelahirannya yg ke 3 pada 29hb.01.10 baru-baru ini…..Muhammad Zulhairi.. anak sulung pada adik lelaki sis!

Biskut Edible ini sis buatkan khas untuk Ibu dan kakak sahabat sejati sis yang berada di KL sempena CNY yang akan mereka sambut tak lama lagi!..Sis ucapkan terima kasih segala – galanya diatas segala pertolongan dia bila sis ke KL..terimalah biskut yang tak seberapa ni ye!

Semua kek cawan ini pula ditempah oleh cikgu-cikgu dan kawan anak-anak dari sekolah mereka!pandai anak-anak sis promote bisnes mummy mereka!Semua kek cawan ini berinti,ada yang inti coklat,coklat putih,strawberry,blueberry dan yang tinggi permintaannya inti Oren! …Yang ni 40z punya solo cup tau…Special Price untuk cikgu-cikgu dan kawan-kawan anak-anak saya..memang murah sesangat saya jual untuk mrk…..Apa pun semuanya mereka suka..semua kata ermmmmmmmmm sedappppppppp…

Edible Besday & Pertunangan Cup cake

Monday, February 1st, 2010

 Lama sis tak upload pic kedlm blog,bkn apa sis bz  macam biasa tahap gaban..bz macamana pun kalau dah minat deco mendeco kek buat juga..o.klah…3 CC di atas ni untuk 3 org kawan anak sis yang no 3 sambut besday mrk dalam bulan Jan lepas…ini kira ganti hadiah ler kata anak sis..CC ni special sikit sbbnya ada inti..ada inti oren dan blueberry! budak-budak kan suka yang berinti….

 3 kotak CC besday ini order dari Maya JKR Mekanikal Ipoh…

2 kotak CC pertunangan ini juga tempahan dari Maya…Lebih kurang minta halal ye Maya…Terima Kasih Maya…

bismillah sallylea

Sepatutnya Semua tenaga pengajar wajip ada SKM..Di iktifar oleh KERAJAAN sebagai salah seorg Tenaga Pengajar dalam dunia masakan atau apa jua bidang..

 photo 7c8f825c-fdf8-4a8c-acbe-25beb74a26e8.jpg
 photo f231d77f-9816-41cf-820f-89221ce988d9.jpg
 photo 9f5d7691-9797-4465-98e7-7a2aa452bcde.jpg
 photo 0c9b3424-a34a-4a0a-8bf1-5c63eaebdc33.jpg

Photobucket
Photobucket
TEMPAHAN KEK DIRAJA TAHUN 2012

tuakuperlis
KEK SULTANAH PERLIS