Photobucket

lia



Kawan2 semua ...sis sebagai wakil Buttercup Malaysia nk bgtau sikit pasal Buttercup utk pengguna Buttercup......utk dptkan kek anda yg lembab...gunalah Buttercup dalam tin @Tong..utk biskut boleh guna buttercup ketul dn tong bkn Tin...yg dlam tin tak sesuai utk biskut sbb masin...tp sesuai utk kek dn masak2 memasak..Buttercup ketul tak sesuai utk kek..sbb kek anda akn kering berderai bila kita potong...sekian sikit maklumat dr sis salah seorg DUTA Buttercup Malysia.
Categories
Instagram




SUDI-SUDI LER SINGGAH



Archive for September, 2010

Kelas 26hb.9.10 Deco piping jel & fondant

Monday, September 27th, 2010

 

 

 

 

Terima kasih Ann,Ina dan Kak Lia

Kelas berbagai tart 25hb.9.10

Monday, September 27th, 2010

 Terima kasih semuatp sis tersilap taip gambo yg no 2..tertaip bulan 10 la pulak….

Apam dot dot

Monday, September 27th, 2010

 

 dah lama sis cari resepi apam dot dot ni,alhamdulillah akhirnya sis dapat,tp sis lupa pula sis dpt resepi di dari mane…buatnya senang dan sedap pulak.. resepi apam dot dot ni ada kat pesbok sis..

kupkek org lidi lagi

Monday, September 27th, 2010

 Tempahan dari Fad,fad nak corak yg lebih kurang sama dengan kupkek yg sis pernah buat utk Fasihah dulu,cuma kete ditukor ke katak..he he he.. Terima kasih Fad…

Cup cake Bunga-bungan

Wednesday, September 22nd, 2010

 Kupkek tempahan kali kedua dari Fasiha untuk kawannya..terima kasih Fasiha

Orangery Coklat

Monday, September 20th, 2010

Orangery Coklat..ermmmm sedap kata anak2 sis..ckelat ini untuk kawan2 dua anak sis yg sambut besday 18.9.10 dan 21hb.9.10..sis kalau ckelat jenis macam ni rajin la sbbnya tak payah nak warna2…he he he..kalau ckelat yg macam2 warna tu boleh order dgn sal(Maputeri Maputerii) atau Alya (Alya Allias)tp kalau nak ckelat yg macam ni boleh order dgn sis.

kupkek simple makan-makan

Sunday, September 19th, 2010

 Kupkek makan-makan sis buat khas utk jiran kedai sis dan juga kawan hubby sis(Mr.Seelan)Nak habiskan icing  jd  deco simple-simple je

Kek fondant Perkawinan

Saturday, September 18th, 2010

 kek kawin ini tempahan dari Hana kat Gunung Rapat..Biskut beridible Dan kupkek ni pakage utk kek kawin.Kek di Spry Silver dan bunga Orkid buatan sendiri..Terima kasih Hana..SELAMAT PENGANTIN BARU HANA & TAUFEK dari sis sekeluarga..maaf tak dpt hadir ke majlis Hana..tetamu masih kerumah sis utk beraya..

Kek Coklat No 1

Saturday, September 18th, 2010

 

kek ini tempahan dari Sapiyah kalau tak silap sis kat Manjoi,sapiyah nak tema hijau petronas..jenuh juga ler hubby sis bancuh warna utk nak spry kek Sapiyah..alhamdulillah jadi juga akhirnya..terima kasih Sapiyah..

Kek Hantaran

Saturday, September 18th, 2010

Coklat kek Buttercream untuk hantaran,tempahan dari Mathi(India)utk hantaran pertunangan abgnya..

bismillah sallylea

Sepatutnya Semua tenaga pengajar wajip ada SKM..Di iktifar oleh KERAJAAN sebagai salah seorg Tenaga Pengajar dalam dunia masakan atau apa jua bidang..

 photo 7c8f825c-fdf8-4a8c-acbe-25beb74a26e8.jpg
 photo f231d77f-9816-41cf-820f-89221ce988d9.jpg
 photo 9f5d7691-9797-4465-98e7-7a2aa452bcde.jpg
 photo 0c9b3424-a34a-4a0a-8bf1-5c63eaebdc33.jpg

Photobucket
Photobucket
TEMPAHAN KEK DIRAJA TAHUN 2012

tuakuperlis
KEK SULTANAH PERLIS