Photobucket

lia



Kawan2 semua ...sis sebagai wakil Buttercup Malaysia nk bgtau sikit pasal Buttercup utk pengguna Buttercup......utk dptkan kek anda yg lembab...gunalah Buttercup dalam tin @Tong..utk biskut boleh guna buttercup ketul dn tong bkn Tin...yg dlam tin tak sesuai utk biskut sbb masin...tp sesuai utk kek dn masak2 memasak..Buttercup ketul tak sesuai utk kek..sbb kek anda akn kering berderai bila kita potong...sekian sikit maklumat dr sis salah seorg DUTA Buttercup Malysia.
Categories
Instagram




SUDI-SUDI LER SINGGAH



Posts Tagged ‘Edible image’

Kelas Basic BC 19hb.5.10

Wednesday, May 19th, 2010

Terima Kasih Maya

kelas Maya ni petang mula dlm pukul 5 lebih,Maya habis keje terus belajar mendeco BC

Ini Mini kek utk Maya..Ini adalah Trademark Sis..tak kira kelas apa mesti ada ucapan ‘Terima Kasih dari Sis Lea’

kek Fondant handbag GG

Thursday, May 13th, 2010

 

Kek Fondant Bag Tangan GG ni tingginya 8inci dan lebarnya 11inci…berpeluh nak siapkan bag tangan ni…kalau kita bawa ke pusat membeli belah pun o.k ganti bag tangan kita…kalau kena curi  pun tak pe..sebabnya bag tangan ni kan kek…kenyang ler pencuri tu makan kek…

kupkek Hijau Kuning & Ben10 air Brush

Monday, May 3rd, 2010

 

Kupkek ni ditempah oleh cikgu Ana…cikgu yang mngajar tution anak2 sis kat rumah..dibawanya ke Kedah..Bunga rose ni sis buat sendiri

Ini bunganya yg baru lepas dispry..tunggu kering sikit utk dihias atas kupkek,sape nak blajor dengan sis kena ambil kelas kek fondant 1 tingkat atau 2 tingkat

kek Ben10 ni dihias dengan air brush..dibuat khas untuk cucu saudara hubby yang nyambut bday baru-baru ni…

yang menyepry kek ni hubby sis ler….hubby sis pakar dlm spry..kalau sis nam jahaman ler kek tu jadinya…

CC edible kartun cute

Tuesday, April 27th, 2010

 Ini tempahan dari cik Hidayah Rambli dari KL untuk kekasih hatinya Muhamad Aiman Milatusamshi di Universiti Teknologi Petronas, Bandar Sri Iskandar, Tronoh, Perak yang menyambut besday hari ni….alhamdulillah selamat diterimanya…

 

 Ini sms yang sis terima dari Cik Hidayah..maaf no phone sis tak dpt pamerkan atas sebab2 keselamatan..Terima Kasih ya dik…semoga kalian bhgia selamanya…aminnnn

Kek cawan Edible

Wednesday, March 31st, 2010

 

Kek cawan ini ditempah oleh Encik Azman untuk majlis kesyukuran kelahiran putranya yang pertama,nama manjanya BOBOY…Azman nak edible anaknya dan yang putih-putih mutiara dari fondant,majlisnya kalau tak silap sis 27hb yang lepas…Terima Kasih Man…

Coklat Moist Munirah

Monday, March 1st, 2010

Ini tempahan dari Ummul pelajar dari kolej perubatan Ipoh,nak tau pukul berapa dia order dari sis..aaaa tgk email dia

date Sun, Feb 28, 2010 at 1:48 AM
subject:edible cake dr ummul

Sampai pukul 3 pagi selesai bersms dgn dia,corak kek pula emailnya macam ni 

psl cake:
nk choc moist boleh?
pastu tepi2 dia bleh ke ltak bskut mcm kek yg dlm blog akak tulis “selamat hari jadi suamiku”
xnak byk sgt krim eh kak?

..Ummul nak kek ada edible kekasih hati dia..nasib ler edible sis print sendiri,kalau nak order memang tak dapat ler buat kek..pastu petang Ahad sis mula ler mendeco kek  tiba2 kebabommm..guruh kilat…gelap gelita sis sekeluarga…terbantut ler 30min.. bila dah ada lektrik sis sambung kerja mendeco…akhirnya selesai..dalam pukul 2 lebih sis dpt sms dari ummul…‘Kak dapat dah,lawa!Thank You’ dia dah terima kek yang kawannya tolong ambilkan utk dia dari pjbat sis..

Alahai Munirah abang ko memang tak bagi sis tido selagi tak selesai bersms dgn dia..Happy Birthday Munirah yang ke 23…Nanti kawin jangan lupa order kek dari sis ye…Terima kasih Ummul..dan Munirah.

Cup Cake & kek Besday

Saturday, February 20th, 2010

3 Kotak CC ini order dari cikgu Ismail untuk

b’day anak ppuannya yang sulung, Terima kasih cikgu Ismail.

Ini Oder dari kawan anak sis Amirul namanya, untuk ayah dan emaknya menyambut besday, hari lahir mak & ayahnya cuma selang sehari saja.

Ini Order dari staff sis (Azman) untuk isteri tercintanya .. isterinya skrg dalam wad bersalin, mrk berdua menanti orang baru dalam keluarga mereka.Ini anak sulung mereka.Moga selamat semuanya .. aminnnnn

Berbagai cup cake

Tuesday, February 16th, 2010

 Ini order dari Maya tema Valentine…

 Ini juga order dari maya,katanya untuk dibagi pada budak-budak..

Terima kasih Maya

Cup Cake Simple & edible

Sunday, February 7th, 2010

CC ini order dari kawan anak sis(Raudah)untuk ayahnya yang menyambut ulang tahun tapi sis tak tau yang keberapa tahun ayah di Raidah ni…Anak yang baik!

Ini muffin blueberry sis buatkan khas untuk Pn.Maizura(Cikgu anak sis yang No 2 semasa anak sis KBSR 2)Pn.Maizura kalau ada apa2 hal berkaitan anak sis cepat2 dia call sis.. Terima kasih Pn.Maizura

 Ini untuk cikgu ismail,guru muzik anak -anak sis!

Ini pula untuk guru besar anak-anak sis yang bersekolah rendah!

 

Muffin coklat chip & blueberry  untuk exspo di Manjung,saja sis tumpang gerai kawan..kawan sis yang tolong jualkan!

Berbagai kek

Sunday, February 7th, 2010

Salam sayang untuk semua!sis baru balik dari KL,sis ke tempat Min backingprojeck,sis berguru lagi! bukannya tak tau deco-deco kek dan sis juga bukanlah pandai sangat tapi sis nak memantapkan lagi tangan dan menambah ilmu tu pasal sis berguru lagi..tak rugi kita berguru,lain sifu lain ilmu dan lain cara deco kek,jadi inilah kek dan CC yang sis deco dari kelas sifu Min.Terima kasih Min nasi Goreng kampung memang sedappppppp! maaf sis mohon menyusahkan Min ke Tesco tunggu sis..maaf banyak2.. Cup Cake dah dikorbankan leh anak2 sis dan kek yang besor tu sis bagi pada adik ipar sis(Ikin)tanda terima kasih sis pada Ikin kerana sehari dia jaga anak-anak sis!Terima Kasih Ikin….
 

Kek ini sis buat khas untuk anak saudara sis yg menyambut ulang tahun kelahirannya yg ke 3 pada 29hb.01.10 baru-baru ini…..Muhammad Zulhairi.. anak sulung pada adik lelaki sis!

Biskut Edible ini sis buatkan khas untuk Ibu dan kakak sahabat sejati sis yang berada di KL sempena CNY yang akan mereka sambut tak lama lagi!..Sis ucapkan terima kasih segala – galanya diatas segala pertolongan dia bila sis ke KL..terimalah biskut yang tak seberapa ni ye!

Semua kek cawan ini pula ditempah oleh cikgu-cikgu dan kawan anak-anak dari sekolah mereka!pandai anak-anak sis promote bisnes mummy mereka!Semua kek cawan ini berinti,ada yang inti coklat,coklat putih,strawberry,blueberry dan yang tinggi permintaannya inti Oren! …Yang ni 40z punya solo cup tau…Special Price untuk cikgu-cikgu dan kawan-kawan anak-anak saya..memang murah sesangat saya jual untuk mrk…..Apa pun semuanya mereka suka..semua kata ermmmmmmmmm sedappppppppp…

bismillah sallylea

Sepatutnya Semua tenaga pengajar wajip ada SKM..Di iktifar oleh KERAJAAN sebagai salah seorg Tenaga Pengajar dalam dunia masakan atau apa jua bidang..

 photo 7c8f825c-fdf8-4a8c-acbe-25beb74a26e8.jpg
 photo f231d77f-9816-41cf-820f-89221ce988d9.jpg
 photo 9f5d7691-9797-4465-98e7-7a2aa452bcde.jpg
 photo 0c9b3424-a34a-4a0a-8bf1-5c63eaebdc33.jpg

Photobucket
Photobucket
TEMPAHAN KEK DIRAJA TAHUN 2012

tuakuperlis
KEK SULTANAH PERLIS