Photobucket

lia

Assalamualaikum dan salam sejahtera..jemput Ke web Buttercup untuk dapatkan resepi percuma dari sis dan kawan-kawan yang lain juga ada peraduan untuk ahli-ahli Buttercup* KLIK LOGO KCK DIBAWAH UNTUK KE WEB BUTTERCUP*


Kawan2 semua ...sis sebagai wakil Buttercup Malaysia nk bgtau sikit pasal Buttercup utk pengguna Buttercup......utk dptkan kek anda yg lembab...gunalah Buttercup dalam tin @Tong..utk biskut boleh guna buttercup ketul dn tong bkn Tin...yg dlam tin tak sesuai utk biskut sbb masin...tp sesuai utk kek dn masak2 memasak..Buttercup ketul tak sesuai utk kek..sbb kek anda akn kering berderai bila kita potong...sekian sikit maklumat dr sis salah seorg Panelist Buttercup Malysia.
Categories
Instagram

Posts Tagged ‘lovely’

Kek Coklat Moist Fondant

Tuesday, December 29th, 2009

fondant

Ini kek fondant coklat Moist ,Sis tak tau sape yang punya sbb pengantin order melalui kak Norma!16hb.12 lebih kurang dalam pukul 9 mlm sis hantar ke rumah kak Norma!Walau apa pun terima kasih untuk pengantin kerana sudi ambil order dari Sis,lebih kurang minta halal.63

Intan

Ini pula tempahan dari staff(Intan) untuk ulang tahun perkhawinannya,lupa tarikhnya bila…40!kek ni comel je adalah sebesar mangkuk nasi,500g pun tak sampai!71terima kasih Intan!

abg die

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa kek ni pula khas untuk abg sulung sis yang di Taiping!Hubby Sis ada callange 4×4(18hb – 20hb.12.09)di Lake Garden Taiping,jadi sis bawa buah tangan untuk abg sulung sis di sana!ermmmm sedap dak abg ku kek  tu?!71 Tapi masalah problem nama abg sendiri pun buleh silap40!Adoiiii…minta maaf banyak-banyak la abg Die..77adik mu ni kelang kabut sikit..bz tahap transfomer la pulak kali ni!Bertukar….24 Tapi dengan bangganya nak habaq(Loqat Kedah)kat abg,kek dan hiasan kek semua adik mu ni buat sendiri tau…comot-comot pun jadi la jugak..kan abg kan….Kotak kek dah ditangan abg Die,sambil2 sembang dengan hubby,tangan abg Die dok tunjuk sana sini hotel-hotel di Taping kat hubby tiba-tiba kotak kek terjatuh tapi nasib tak sampai ke bawah lagi!fuhhh18…. dengan pantasnya sis buka kotak kek!tengok-tengok  kek dah senget 20!dah tak cantik lagi…habih bunga hiasan atas kek comot! tapi tak pa abg noooo…buleh makan jugak kan!muahhhh sayang abgku!6peluk 11cium dari adik mu  ini! 63Insyaallah diizinkan allah panjang umur adik mu ni kita jumpa lagi!

 71sapa yang tak faham Loqat kedah yang ada sepatah dua yang sis taip diatas…baca ni….

53Habaq – bagi tau

53Habih – habis

 

Biskut Fondant

Saturday, December 5th, 2009

DSC02094 [iPod Video]

Biskut fondant ni untuk anak saudara yang melangsungkan perkhawinan hari ni(5/12/09)Anak saudara perempuan bungsu(Anak Aruah kakak hubby)semalam abg dan kakak ipar pada pengantin dtg ambil.Sis tak p sebabnya 3 anak Sis bersunat(Anak no 2,No 3 dan No 4)dalam berpantang skrg ni..bertelanjang je kesana kemari dalam rumah!10Sabaq ja lah!

 

Biskut deco ceco

Monday, October 26th, 2009

DSC01841 [iPod Video]

DSC01842 [iPod Video]

DSC01844 [iPod Video]

Ini tempahan  untuk majlis pertunangan adik kak nor 6!Tema warna Maron!Terima Kasih!Kenduri nanti tempah lagi ye!3

Biskut hantaran

Thursday, October 22nd, 2009

22102009257 [iPod Video]

Biskut Strawberi Lovely

DSC01816 [iPod Video]

Biskut Sweet Corn

DSC01838 [iPod Video]

Biskut Fondant

 Ini tempahan dari Izan untuk dijadikan hantaran pertunangan kawannya!Kira buah tangan dari Izan untuk sahabatnya ler!  sape-sape yang berminat Boleh sms atau email Lea dan bagi tau apa temanya!1

bismillah sallylea

Photobucket
Photobucket
TEMPAHAN KEK DIRAJA TAHUN 2012

tuakuperlis
KEK SULTANAH PERLIS

KLIK DI ATAS UNTUK KE TARIKH
KELAS-KELAS TERKINI DAN LIST KELAS

PERHATIAN

KELAS LEBIH KEPADA MENGHIAS KEK ,RESEPI KEK DAN ICING DIBERIKAN

CUMA KUPKEK SIS AJAR DARI BANCUH,MEMBAKAR SAMPAI KE MENGHIAS.

HARAP MAKLUM

SUDI-SUDI LER SINGGAH